ARREMBAWI

 
    Syahal Sa3ah Dhaba


    Berhubung

    Jalinan
    Borak Baik-Baik



    Pelawat
    IKLAN TAK BERBAYAR
    Diyalna.com Commercial Ehoza.com - Global Information Community Photobucket
    Other things
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis ligula lorem, consequat eget, tristique nec, auctor quis, purus. Vivamus ut sem. Fusce aliquam nunc vitae purus.
    Rehlah Salju 2008
    Saturday, November 22, 2008
    Assalamualaikum semua..
    memang seperti yang aku sangkakan bahawa blog aku akan sentiasa di diami oleh sang labah-labah yang menapak riang di blog aku nih..fuh..memang skang ni waktu kemuncak..ape yang kemuncaknya??huhu..yela..kalau pelajar Malaysia sekarang ni tengah dok cuti sakan..yang di OVC ni sedang belajar sakan..bulan 1 ni di khabarkan kami akan mula periksa akhir semester.Bagi aku dan kawan-kawan lain sedang duduk di tahun akhir..erm..aku harapkan doa dari kawan-kawan semua agar di beri kekuatan untuk menempuh tahun akhir ni dengan mudah..dan di beri kejayaan dalam semester 5 nih..insyaAllah..secara tak langsungnya..cuti Kemerdekaan Morocco yang lepas kami telah pon menjayakan satu rancangan rehlah ke Oukeimenden.ape lagi..bersalji sajian lah kami kat sane..hehe..sampai balik tuh sakit2 lah badan sebab dek main salji..yela..orang malaysia nampak salji..haha..ni yang sempat aku snap sewaktu poi main salji tuh..ape pon selamat menjamu gambar..

    Photobucket

    Photobucket

    ok..berjumpe lain kali..bissihhah..
    posted by Muhammad Iskandar Shah Bin Ab Ahmid @ 2:28 AM   0 comments
    Saturday, November 1, 2008
    Kepulangan dari Tanah Air...

    Assalamualaikum..
    dah lame rasenye ku tak meng'update' blog yang bersawang nih..maklumlah umah aku tak de internet..so tak berkesempatan nak meng"update" nye..aku menjejakkan kaki di Malaysia pada
    20/07/2008 pada jam 3 petang..fuh..time tuh 2 jam dalam flig
    ht rasenye cam 2 tahun..mane tak nye tak sabar nak jumpe ngan Mak dan Ayah yang tercinta..baru first time jumpe selepas berpisah selama 2 tahun lebih..anak buah pon dah bertambah..semuanya dah cam tak kenal.tapi alhamdulillah..dah lame2 tuh kenal dah sape Pak Tam die..hehe..ni lah gambar anak buah aku yang di sayangi..


    Yang atas tuh name die Luqman Hadi.anak kepada Kak long dan Bang Long aku..yang kedua tuh Iman Haritz anak kepada Kayang dan kak lang aku yang ketiga ni paling kecik Nur Muhd Irfan anak Bang teh aku..Tiga orang ni memang hero kampung..biasa lah orang Bongek..huhu..insyaAllah..tahun depan ade rezeki kita jumpe lagi..dan aku bertolak balik ke sini pada 17/10/2008 pada jam 3 pagi.dan aku sampai di sini pada 17/10/2008 jam 3.15 petang di Airport Muhammad al-Khamis..fuh..ponek jugak naik kapatobang nih..14 jam lah duk dalam kapatobang..nasib baik time balik tuh tak mabuk..kok mabuk aduih...memang azab lah duk dalam kapatobang tuh..sekarang ni pon kuliah dah start..tapi masih ade lagi ustazah dan ustaz yang belom masuk kuliah ngajar..aku di jangka periksan untuk sem 5 ni pada bulan 1..mudahan semuanya berjalan dengan sempurna..insyaAllah..okey lah..berjumpa lagi di post lain..salam semua..
    posted by Muhammad Iskandar Shah Bin Ab Ahmid @ 6:14 AM   0 comments
    Tuan Rumah

    Name: Muhammad Iskandar Shah Bin Ab Ahmid
    Home: Kenitra, Morocco
    About Me: -Lahir di Hosp Tampin,menetap di Kg Bongek Tengah,Rembau Negeri Sembilan,Sekarang di Univ Ibn Tofail,Kenitra Morocco..
    See my complete profile
    Diri Ku
    Nama di beri Muhammad Iskandar Shah bin Ab Ahmid arrembawi Assyafie.Arrembawi menandakan saya dari daerah Rembau negeri sembilan dalam bahasa Arab huruf "Ya" menandakan ya nisbah yang mane menisbahkan dirinya kepada sesuatu.contohnya malizie."zie"adalah huruf Ya menandakan dia adalah dari Malaysia.ada pon Assyafie menandakan diriku ini adalah bermazhab syafie.bukan lah menandakan saya adalah seorang yang taasub mazhab.di lahirkan di Hospital besar Tampin negeri sembilan.Dan Menetap di Kg Bongek Tengah Jalan Masjid Lama Rembau Negeri sembilan .Pernah Menuntut ilmu di Tadika Kemas Kg Bongek Tengah kemudian di Sekolah Kebangsaan Undang Rembau, Dan sewaktu Tingkatan 1 merupakan perjalanan ku yang pertama dalam dunia nih.aku berkenalan dengan seorang Ustaz lepasan dari Mekkah yang Bernama Ustaz Hj Rosli Bin Saleh. Beliau merupakan Anak murid kepada Tuan Guru Haji Ali yang mana merupakan Mudir Di Pondok Siliau.Ustaz Hj Rosli menuntut di Mekah bertalaqi dengan seorang syeikh di Masjidil Haram. Dan Kemudian Di Sekolah Menengah Rendah Agama Rembau dan selepas PMR melanjutkan pelajaran ke Maahad Ahmadi Gemencheh Negeri Sembilan Darul Khusus,dan Selepas SPM aku melanjutkan pelajaran ke University Of Ibn Tofail Morocco
    Artikel
    Archives
    Tautan Sahabat
    My Family
    Tautan Akhawat
    Sahabat Lain Negara
    Photographer and My Friend
    Powered by

    BLOGGER

    © 2005 ARREMBAWI Blogger Templates by Isnaini Dot Com