ARREMBAWI

 
    Syahal Sa3ah Dhaba


    Berhubung

    Jalinan
    Borak Baik-Baik



    Pelawat
    IKLAN TAK BERBAYAR
    Diyalna.com Commercial Ehoza.com - Global Information Community Photobucket
    Other things
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis ligula lorem, consequat eget, tristique nec, auctor quis, purus. Vivamus ut sem. Fusce aliquam nunc vitae purus.
    Wednesday, August 29, 2007
    Sebuah penantian

    erm..sekarang ni adalah telah masuk musim luruh sebab dah hujan.rasenye lah..sebab biasanya cam tu lah.dan perkara yang paling di nanti kan oleh pelajar morocco sekarang ni yang tak balik malaysia ialah hari 31 ogos ni sebab kita akan menyambut hari merdeka bagi negara Malaysia dan yang paling best kami akan berlakon untuk rakaman aidilfitri yang di anjurkan oleh kedutaan Malaysia bersama dengan Radio Televison Malaysia (RTM)..so kami di morocco ni akan beraya lebih awal dari pada malaysia dan seluruh negara yang sambut hari raya..kui3x..ape pun kat sini just nak mengucapkan selamat menyambut hari kemerdekaan Malaysia yang ke 50..semoga kemerdekaan malaysia akan terus berkekalan dan kita akan lebih maju..insyaallah..Marilah kita berdoa agar negara kita terus merdeka dari segi pemikiran dan juga fizikal..kerana penjajahan barat ini mempunyai belbagai-bagai jenis cara penjajahan.salah satunya melalui minda yang di serapkan kepada remaja-remaja..oleh itu,kita sebagai remaja islam seharusnya berhati-hati dengan perancangan yang di lakukan oleh penjajah barat.Itu lah sebabnya kita seharusnya tidak boleh tidak mesti mempunyai pertahanan diri iaitu ilmu.dengan ilmu inilah kita mampu mengenal yang mana baik dan yang mana buruk.yang mana boleh di lakukan dan yang mana tidak boleh di lakukan.


    posted by Muhammad Iskandar Shah Bin Ab Ahmid @ 4:10 PM   0 comments
    ::Sukan Sea 2007::
    Friday, August 17, 2007
    Assalamualaikum..pada 04/07/2007 hingga 08/07/2007 yang lalu,telah diadakan satu program di mana tujuan nya adalah untuk mengeratkan ikatan tali persaudaraan antara pelajar Malaysia,Thailand dan Indonesia iaitu lah Seas Games 2007 yang telah di adakan di Dewan Tertutup Ibnu Yaseen di Rabat..pada kali ini Thailand telah menjadi tuan rumah untuk menganjurkan Games tersebut..dan akhirnya telah berjaya di laksanakan..Tahniah buat negara Thailand..biasalah setiap perlawanan pasti akan ada yang tewas dan juga ada yang berjaya..bgitu lah juga yang terjadi pada pasukan malaysia..semoga atlet malaysia mendapat kejayaan pada sukan yang akan datang.insyaallah...
    posted by Muhammad Iskandar Shah Bin Ab Ahmid @ 11:16 AM   0 comments
    Tuan Rumah

    Name: Muhammad Iskandar Shah Bin Ab Ahmid
    Home: Kenitra, Morocco
    About Me: -Lahir di Hosp Tampin,menetap di Kg Bongek Tengah,Rembau Negeri Sembilan,Sekarang di Univ Ibn Tofail,Kenitra Morocco..
    See my complete profile
    Diri Ku
    Nama di beri Muhammad Iskandar Shah bin Ab Ahmid arrembawi Assyafie.Arrembawi menandakan saya dari daerah Rembau negeri sembilan dalam bahasa Arab huruf "Ya" menandakan ya nisbah yang mane menisbahkan dirinya kepada sesuatu.contohnya malizie."zie"adalah huruf Ya menandakan dia adalah dari Malaysia.ada pon Assyafie menandakan diriku ini adalah bermazhab syafie.bukan lah menandakan saya adalah seorang yang taasub mazhab.di lahirkan di Hospital besar Tampin negeri sembilan.Dan Menetap di Kg Bongek Tengah Jalan Masjid Lama Rembau Negeri sembilan .Pernah Menuntut ilmu di Tadika Kemas Kg Bongek Tengah kemudian di Sekolah Kebangsaan Undang Rembau, Dan sewaktu Tingkatan 1 merupakan perjalanan ku yang pertama dalam dunia nih.aku berkenalan dengan seorang Ustaz lepasan dari Mekkah yang Bernama Ustaz Hj Rosli Bin Saleh. Beliau merupakan Anak murid kepada Tuan Guru Haji Ali yang mana merupakan Mudir Di Pondok Siliau.Ustaz Hj Rosli menuntut di Mekah bertalaqi dengan seorang syeikh di Masjidil Haram. Dan Kemudian Di Sekolah Menengah Rendah Agama Rembau dan selepas PMR melanjutkan pelajaran ke Maahad Ahmadi Gemencheh Negeri Sembilan Darul Khusus,dan Selepas SPM aku melanjutkan pelajaran ke University Of Ibn Tofail Morocco
    Artikel
    Archives
    Tautan Sahabat
    My Family
    Tautan Akhawat
    Sahabat Lain Negara
    Photographer and My Friend
    Powered by

    BLOGGER

    © 2005 ARREMBAWI Blogger Templates by Isnaini Dot Com