ARREMBAWI

 
  Syahal Sa3ah Dhaba


  Berhubung

  Jalinan
  Borak Baik-Baik  Pelawat
  IKLAN TAK BERBAYAR
  Diyalna.com Commercial Ehoza.com - Global Information Community Photobucket
  Other things
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis ligula lorem, consequat eget, tristique nec, auctor quis, purus. Vivamus ut sem. Fusce aliquam nunc vitae purus.
  Istiadat konvokesyen ke-2
  Saturday, July 18, 2009

  Bismillah wassolatu wassalamu 3ala Rosulillah.
  Alhamdulillah.Tiada lafaz yang layak untuk di ucapkan selain Alham
  dulillah dan syukur kepada Allah kerana telah memudahkan semua urusan ku.Sekarang ni tengah tunggu untuk mendapat terjemahan kasyfun nuqat dan Syahadah Najah untuk ijazah.InsyaAllah minggu depan akan siap semua.
  Visa pon dah dapat.Alhamdulillah.
  Rumah kawan pon dah ziarah di Bilqusoiri.Dapat juga ziarah Mak dan ayah dorang yang duk kampung,dan dapat juga rasa cam na kehidupan orang arab yang duk kampung..
  Konvokesyen pon dah berlansung.Alhamdulillah.Skang ni Imad,Ijad dan Syidan tengah bertungkus lumus.Esok Imad dah nak bertolak,Esoknya pulak Ijad dan Esok esoknya pula Syidan nak bertolak ke Mesir.Semuanya ke Mesir.Selamat bertolak dan selamat mengerjakan Umrah.Pengalaman di Badiah akan ku cerita kan di entry yang akan datang.InsyaAllah.

  Lighting kene sempurna utk dapatkan gambar yang berkualiti.Kalau tak cukup cahaya nasib lah tuan gambar.dapat gambar buruk.

  Terima kasih semua yang membantu sama ada secara langsung atau pon tak langsung.Ramai betul pelajar Maghribi ni yang berkelayakan dalam bidang andaman nih.hehe..Terima Kasih semua.

  Syidan bergaya seolah2 seorang photographer yang pro.Tahniah3x..akhirnya jadi gak ko Photographer Profesional.Tapi masalah eh kelengkapan tak cukup..Harith amik gambar potret untuk simpanan..hendsome gambar ko harith.

  Sesi penggayaan oleh Akmal tetuan.Orang paling banyak tolong dalam sesi foto nih.hehe.Terima kasih mal.Aku cakap ni bg wakil Syidan.Dia tak update blog dia.Dah nak g mesir.hehe..

  Akhir sekali aku nak ucapkan terima kasih banyak2 untuk :
  Pihak Kedutaan Malaysia ke Maghribi,
  Dato Osman bin samin,Duta Malaysia ke Maghribi
  Presiden PMMM Ustaz Ahmad Fathi Bin Muhammad
  Persatuan Mahasiswa Malaysia di Maghribi (PMMM)
  Dan yang membantu secara tidak langsung mahupon tidak langsung.Semoga Allah membalas jasa kalian.InsyaAllah.
  Kepada Ahmad Tirmizi:Semoga Allah menyembuhkan anda.Semoga di beri kekuatan dan kesihatan yang baik selepas ni.Allah yasyfik..
  posted by Muhammad Iskandar Shah Bin Ab Ahmid @ 6:58 AM  
  2 Comments:
  Post a Comment
  << Home
   
  Tuan Rumah

  Name: Muhammad Iskandar Shah Bin Ab Ahmid
  Home: Kenitra, Morocco
  About Me: -Lahir di Hosp Tampin,menetap di Kg Bongek Tengah,Rembau Negeri Sembilan,Sekarang di Univ Ibn Tofail,Kenitra Morocco..
  See my complete profile
  Diri Ku
  Nama di beri Muhammad Iskandar Shah bin Ab Ahmid arrembawi Assyafie.Arrembawi menandakan saya dari daerah Rembau negeri sembilan dalam bahasa Arab huruf "Ya" menandakan ya nisbah yang mane menisbahkan dirinya kepada sesuatu.contohnya malizie."zie"adalah huruf Ya menandakan dia adalah dari Malaysia.ada pon Assyafie menandakan diriku ini adalah bermazhab syafie.bukan lah menandakan saya adalah seorang yang taasub mazhab.di lahirkan di Hospital besar Tampin negeri sembilan.Dan Menetap di Kg Bongek Tengah Jalan Masjid Lama Rembau Negeri sembilan .Pernah Menuntut ilmu di Tadika Kemas Kg Bongek Tengah kemudian di Sekolah Kebangsaan Undang Rembau, Dan sewaktu Tingkatan 1 merupakan perjalanan ku yang pertama dalam dunia nih.aku berkenalan dengan seorang Ustaz lepasan dari Mekkah yang Bernama Ustaz Hj Rosli Bin Saleh. Beliau merupakan Anak murid kepada Tuan Guru Haji Ali yang mana merupakan Mudir Di Pondok Siliau.Ustaz Hj Rosli menuntut di Mekah bertalaqi dengan seorang syeikh di Masjidil Haram. Dan Kemudian Di Sekolah Menengah Rendah Agama Rembau dan selepas PMR melanjutkan pelajaran ke Maahad Ahmadi Gemencheh Negeri Sembilan Darul Khusus,dan Selepas SPM aku melanjutkan pelajaran ke University Of Ibn Tofail Morocco
  Artikel
  Archives
  Tautan Sahabat
  My Family
  Tautan Akhawat
  Sahabat Lain Negara
  Photographer and My Friend
  Powered by

  BLOGGER

  © 2005 ARREMBAWI Blogger Templates by Isnaini Dot Com